2010-10-03

Stockholm Beer 2010: del 5


Sista inlägget från torsdagens besök på Stockholm Beer & Whiskey Festival and Tasting Experience (fast ärligt talat var jag aldrig inne i det andra huset)!

Egentligen slutar besöket där jag började rapporterna med funderingarna över dagsläget i Ölsverige. Samtidigt fick jag prova lite öl som jag missat under senaste tiden. Mikkeler Black Tie, exempelvis. Den gillade jag inte alls: ”Simbassäng, sur, stora smaker”, noterade jag.

Sedan en ny skvätt Grassroots/Mikkeller Limoncello IPA. Efter min uppmaning ”Överraska mig!” fick jag något som smakade och luktade som pepparkaksdag. Southern Tier Pumpking var det. Ett klart alternativ till pepparkakorna i jul, faktiskt.

Någon gång tidigare under kvällen hade jag också druckit Joars Dricka som Mullegorm tagit fram, de stod hos Hantverksbryggeriet. Det handlar om en ljus låghumlad lager som kryddad med pors och honung. Den var mycket örtig och kryddig på ett behagligt sätt. Såväl den här som Skvätt GALEn fick mig att tänka på någon slags örtkryddad öl jag drack för ungefär 10 år sedan. Frågan är vad det kan ha varit. Wisby Medeltidsöl?

Så får jag se vad som händer på torsdag.

1 kommentar:

  1. Kul att läsa dina kommentarer som vanligt.
    Hoppas vi ses hos ElixirWines danska monter imorgon.
    Mvh
    Thorsten

    SvaraRadera