2010-10-20

Falcon Höstlager

Falcon Höstlager. Carlsberg Sverige. 5,5%. Wienerlager.

Såhär skriver de själva om ölen i pressreleasen:
Falcon Höstlager är en mörk lager som är maltig och har en lätt rostad smak med ton av choklad och medelstor humlebeska. Beskan gör att Höstlagern passar bra till krämiga och fylliga rätter som t.ex. grytor eller potatisgratäng. De rostade aromerna gifter sig även bra med stekt och grillad mat. Falcon Höstlager är bryggt av pilsner-, karamell- och färgmalt. Humlesorter som används vid bryggningen av Zeus, Hallertauer Tradition och Saphir.
Färgen är medelbrun, vätskan klar. Det tre fingrar höga skummet är varmvitt och luftigt. Det sjunker sakta ner och lämnar en hel del skumrester på glaset.

Doften är sur-besk med lite rostad malt, lite knäck och en lätt instängd sötma.

Smaken är maltig med lite lätta jordiga-träiga toner. Mild beska. Lätta rostade toner av nötter och en aning papper. Avslutningen är något söt med lite krämiga maltiga toner.

Kolsyran är medelstark med massor av små krämiga bubblor. Vätskan är medelmjuk.

En rätt medelmåttig wienerlager, som lite påminner om den gamla Falcon Bayerskt.

Betyg: 3. Tillgänglighet: Systembolagets höstsortiment 2010, tillgänglig till 15 november (lagerstatus). Pris: 12:90 för 330 ml.

1 kommentar:

  1. Plötsligt inser jag att Carlsberg i ett pressmeddelande berättat om malt- och humlesorter i en öl. Det hade inte hänt för några år sedan.

    SvaraRadera