2010-03-30

Notiser XXVII


Snart är det dags för den första ölfestivalen någonsin i Linköping: Beer Expo. Lördagen den 10 april är datumet som gäller och det blir två pass: 12-17 och 18-23. Under det första kommer jag att stå hos Svenska Ölfrämjandet och prata gott om organisationen. Kom gärna förbi och säg hej!

Förutom en imponerande uppsättning bryggerier (Eskilstuna Ölkultur, Grebbestad Bryggeri, Nils Oscar Company, Nynäshamns Ångbryggeri, Närke Kulturbryggeri, Oppigårds Bryggeri, Skebo Bruksbryggeri, Sigtuna Brygghus, Slottskällans Bryggeri, Strömsholms Brygghus, Hantverksbryggeriet) och distributörer (Brill & Co, Wicked Wine, Bibendum, TOMP Spirits, Galatea, Great Brands) så kommer det att bli ett antal provningar under minst sagt spännande teman: "Hitta din ölstil!", "Är detta verkligen öl?" eller "Öl och choklad" är några av dem.

= = =

Idag drog Systembolaget in det fåtal flaskor som fanns kvar av Founders Breakfast Stout. Anledningen till detta är en regel om att personer som är avbildade på förpackningen uppenbart måste vara över 25 år. Och det lilla barnet som äter frukost på etiketten upptäcktes tydligen först efter 2 veckors försäljning... En på det hela märklig historia: BeerSweden vet mer.

= = =

En del öl måste åka ut om andra ska åka in. Signaturen Johnny von Hobloun på Svenska Ölfrämjandets site har tagit reda på vilka som åker ner till tilläggsmodul 9, alltså varor som är i fasta sortimentet men lagerförs normalt inte i butikerna (om de inte hamnar i det smala lokala sortimentet). En hel del bra öl finns på den listan, som kan ses här.

4 kommentarer:

 1. Tråkigt och märkligt att Sierra Nevada Pale Ale försvinner! Jag trodde att den var en storsäljare (för att inte vara en burklager såklart...)

  SvaraRadera
 2. Trodde också att SN Pale Ale var "untouchable" men att butikerna kan välja att fortsätta plocka in den får jag hoppas fortsätter få den att hamna på hyllorna..

  SvaraRadera
 3. Trist att SN Pale Ale och Anchor Porter blir T9or, men man får väl hoppas att många större butiker väljer att ha kvar dem, och framförallt får vi hoppas att de inte försvinner helt.

  SvaraRadera
 4. Mitt "problem" med Sierra Nevada Pale Ale är att jag till sist nästan alltid väljer Red Seal i stället...

  SvaraRadera