2010-03-04

En plötslig fundering


Läste en notis i Norrköpings Tidningar. Tittade på mina (numera 4 olika) öl-sidor på iGoogle.

Insåg.

Det är bara män som skriver de ölbloggar jag läser. Det tycker jag är lite trist. Ett undantag kommer jag på: Karin som skriver för Nils Oscar-bloggen. Fast det är ju i yrkets vägnar och mer att betrakta som marknadsföring.

Det ser i och för sig snarlikt ut på ölmässor, ölmiddarar och de ölprovningar jag då och då håller. Om än inte lika extremt - det brukar vara ungefär 10% kvinnor på mina krog-ölprovningar och något mer på privatarrangemang (men då är inte jag huvudattraktionen). Och Ölfrämjandet i Östergötland är uppe i ungefär 20% kvinnor.

Men det är en väldigt mansdominerad miljö.

Fast ändå. Det måste väl finnas någon svenskspråkig kvinna som inte bara bloggar om "mode, shopping och bloggar"?

13 kommentarer:

 1. Det var faktiskt en av de stora skillnaderna jag tänkte på när jag var i San Francisco. Jag har nog aldrig träffat ens i närheten av så många ölintresserade tjejer/kvinnor/damer på ett och samma ställe. Flertalet ölbloggare fanns representerade och på de flesta provningar jag var på var i alla fall 30-40 procent av deltagarna kvinnor. Kul om det kunde gå åt det hållet här också!

  SvaraRadera
 2. Det ska vara så! Män är män och vi gillar öl. Du som militär med militär bakgrund i släkten borde veta detta. Kvinnor har sina saker och vi män har våra. Punkt.

  SvaraRadera
 3. Jag brygger öl sen ca 1 år tillbaka ihop med min sambo. Söta ales ska det helst vara. Vi har delat upp det så att jag utvecklar recept, räknar ut EBU-värden mm. Min sambo får sköta mkt av det praktiska. Ölen blir jättegoda o vi har tom vunnit pris i mindre ölbryggarsällskap.
  Men så är ju jag tjej..och som vanligt på vårkanten så försöker jag nå ner i bikini-storleken o öl är ju inte direkt smaldricka. Det har vi löst så att min sambo dricker ölen o jag mest "smakar" lite ;)
  /Sara

  SvaraRadera
 4. Glömde skriva att jag inte bloggar om ölbryggningen men har en hemsida:
  http://www.bandverksbryggeriet.se

  /Sara

  SvaraRadera
 5. Du kanske kan kombinera provningarna med lite chippendale-dans (och -klädsel)?

  SvaraRadera
 6. Så om man inte delar dina feministiska tankar är man ett troll? Uppskattar din blogg väldigt mycket men inte ditt bemötande.

  SvaraRadera
 7. ag upplevde samma sak när jag var i New York på ölprovning men vad jag insåg då var att det var fruar till männen i stor utsträckning som tagit upp intresset för att ha något gemensamt intresse med sin bättre hälft. I finland däremot har jag upplevt att det finns ett flertal ölställen där kvinnliga klientelet utgör 50% av kunderna och de är oftast där av eget intresse. Märkligt det där. Har män större förkärlek för alkohol generellt kanske?

  SvaraRadera
 8. Tror att det här är en bra bok, apropå tjejer och öl. De har en blogg också.
  http://www.thenakedpint.com/About.html

  SvaraRadera
 9. Så intressant. Jag känner flera öl-intresserade kvinnor. Det var till och med en tjejkompis som ledde mig bortom Pripps-lagern.

  SvaraRadera
 10. Ett annat intressant fenomen är att det är mycket metal (etc) lyssnare som gillar bra öl.. Whats up with that?

  SvaraRadera
 11. Karin, som sköter marknadsföringen på Nils Oscar, har skrivit 1 blogginlägg, resten av inläggen på Nils Oscar bloggen har Sara skrivit. En tjej, alltså. Som gillar öl, dessutom.

  SvaraRadera