2008-08-26

Tokens Röklakritsporter


Bryggaren Morgan Peilot från Ölands Gårdsbryggeri rapporterade just i Ölfrämjandets forum att Systembolaget kommer att ha med 600 flaskor av den nya Tokens Röklakritsporter i mitt-i-månaden-släppet i september.

Röklakritsporter.

Smaka på ordet. Känn hur det är på tungan. Mmmm... Omskakande.

Jag kommer att försöka få tag på den i alla fall, som den lakritsjunkie jag är.

8 kommentarer:

 1. Gillar inte rök, däremot lakrits & porter. Kan förhoppningsvis smita iväg till Nordstan när det gäller!

  SvaraRadera
 2. Trevligt!

  Apropå Rök - stötte på Oceanbryggeriets IPA förra helgen. Den var definitivt inte sig lik, utan annorlunda.
  Smakade lite som en rökig whisky, eller svagare rauchbier!
  Jag och polarn funderade ifall Bingen råkat bränna maltkornen. Men Pelle på Rover berättade att han testat en ny maltsort som var klart rökig - no shit sherlock!

  Var man inställd på en "vanlig Ocean IPA" blev man förmodligen besviken.
  Men hade den lanserats som en "Smokey Ocean IPA" hade man förmodligen både varit nyfiken och ganska tillfreds.

  SvaraRadera
 3. Röklakritsporter... låter mumma!!!

  Jag testade också Ocean IPAn på Rover häromveckan när Pelle sa att jag nog faktiskt skulle gilla den nya varianten. Klart mycket bättre än den tidigare även om den fortfarande är lite klen för min smak.

  SvaraRadera
 4. Röklakritsportern har jag faktiskt prövat, även om detta var en provbryggd. förra sommaren fanns den som cask på bishops i malmö. hur va den då.. ja den smakade provbryggd om jag säger så. söt och definitivt mkt lakrits var det! hoppas morgan lyckats putsa till den och få till ännu en oförglömlig ölands brygd, skulle inte förvåna mig!

  på tal om rökighet i ipa tycker jag ölandsölen från ovan nämnda bryggeri bär spår av rök och där var det riktigt trevligt och passa för en IPA(det är väl en öl som drar mot IPA hållet iaf..?) Borde testa den där rökiga OCeanen då!!

  SvaraRadera
 5. Lakrisölet på cask från i somras är faktiskt från samma satts,
  jag tog undan två cask vid slangningen och la resten på lagring över sommaren. Den bryggdes i mars i år..
  Morgan

  SvaraRadera
 6. Röklakritsporter låter kanon! Som nåt jag skulle kunnat drömt ihop...
  I alla fall måste jag slå ett slag för Strömsholms öl Slussvaktaren, såg inte om nån recension av den kommit upp än. Men den är smarrig i min näsa och gom i vart fall.
  Och i nästa vecka kommer deras sprillans nya Porter att dyka upp i STHLM.

  SvaraRadera
 7. klejb: Jag har helt enkelt inte fått tag i någon Slussvaktaren.

  SvaraRadera
 8. Hamnade här i jakt på mer info om Slussvaktaren. Fantastiskt gott öl. Klul blogg!

  SvaraRadera