2008-08-27

200!

Ungefär såhär tänker jag mig mina läsare samlade.
Foto från 1908 av George Grantham Bain.

Antalet läsare av min lilla ölblogg har ända sedan starten i stort sett konstant i jämn hastighet blivit fler och fler,om jag ska lita på Google Analytics. Och senaste veckan har det konstant varit över 200 unika besökare. Så många har det aldrig varit förut.

Men det ska jag inte. Lita på Google Analytics alltså. Jag vet att vissa läser mina texter på andra sätt än att vad som det verktyget kan se, så lågt räknat är det väl en 10-20% till.

Och precis som jag nämnde förra gången det var introvert statistikgloende, så verkar ni vanvettigt trogna: Kurvorna för helt nya besökare följer i stort sett den för besök, och de som redan räknats återkommer ofta varje dag som jag skriver något.

Tacksamheten över att ni verkar uppskatta vad jag gör, både via intressanta kommentarer, mail direkt till mig och mängden besök, är stor. Det här är fortfarande lika kul och lätt att hålla på med.

Men varför tycker jag egentligen att det här med unika besökare per dag är viktigt? Jag har ju inte ens någon reklam på sidan som skänker mig evig rikedom. Jo, det är av marknadsföringsskäl.

När jag ska förklara vad jag pysslar med för andra är det väldigt enkelt och effektivt att säga "Jag har en blogg som handlar om öl och som har 200 läsare varje dag. Det är den största svenskspråkiga i sitt slag". Det må vara överdrivet förenklat, men det funkar. Även när jag ska prata med "branschen"; bryggerier, importörer och barer etc. Det är liksom inte bara öldrickaren Magnus Bark som de når när de pratar med mig i rätt sammanhang. Size matters.

Ett mål har jag kvar, och det ligger högre än såhär. När jag nått det ska jag se om det börjar gå att få pressmaterial, lite förhandsinformation, pressreleaser och bilder. Att använda här, såklart. I den mån det finns - förbluffande många bryggerier av varierande storlek verkar lite klumpiga i sina kontakter med omvärlden.

Inte vet jag om det mål jag satt upp är nåbart över huvud taget: Seriöst öldrickande (usch vad jag tycker illa om det uttrycket) är en rätt smal värld. Det kanske inte finns så många potentiella läsare?

En gång till: Ni är bäst! Det evinnerliga tjafs som jag så ofta ser på forum och i bloggkommentarer har aldrig dykt upp här. Tack!

6 kommentarer:

 1. Bra jobbat Bark...

  Dock vill jag påpeka att jag besöker din blogg både hemifrån och från jobbet, så det är nog bara 199 spartaner som hänger här. ;)

  SvaraRadera
 2. Ooops, ovanstående kommentar från lisa var skriven av mig... tror inte sambon läser din blogg på jobbet

  SvaraRadera
 3. Har du funderat på att marknadsföra dig på taffel.se, en sajt om mat och dryck för entusiaster. Kan tipsa om dig?

  SvaraRadera