2008-08-06

Ölands Tokens Clusterbomb

I fredags var vi förbi Tegnérs Gömställe, en krog i Vasastan, Stockholm, som koncentrerat sig på buteljerade svenska mikrobryggda öl. Förutom öl har de snygg svensk husmanskost; jag åt silltallriken och rödingen och kan verkligen rekommendera maten (speciellt äppelcurrysillen!).

En svensk öl hann jag också recensera: Tokens Clusterbomb från Ölands Gårdsbryggeri. Ytterligare en amerikansk IPA på 6%, humlad med bland annat Cluster och Amarillo.

Vätskan är lite oklar, färgen mörk bärnsten. Det två fingrar höga skummet är benvitt och ojämnt.

Doften är oväntat svag: Lite syrlig humle och alkohol.

Smaken startar med en mild ton av vax och anonym humle. Lite metallisk - kemisk bitterhet som ändå skapar en balanserad smakbild. Eftersmaken är syrligt bitter och ganska lång. Lite frukt i avslutningen.

Lätt kolsyra, len vätska.

Mindre humleintensiv än vad jag trott, den får mig attt tänka på hur en brittisk ESB skulle smaka om den var amerikansk i stället. Jag ser att min recension här ser ganska negativ ut, men det var inte alls någon dum öl. Betyg: 3,65.

Och därmed var semesterresan till Stockholm avklarad.

2 kommentarer:

  1. Hur sjutton lyckas du få till dessa mästerverk till recensioner från lite klotter på ett kvitto eller ett underlägg?

    Jag applåderar din insats Bark!

    SvaraRadera
  2. Tja... Rutin? Gott minne? Fri fantasi? Väldigt långa krogkvitton?

    Jag är själv mer nöjd med hur snabbt jag kan rafsa ihop en recension så att jag sedan kan njuta av öl och sällskap. Jag blir rätt introvert under själva recenserandet.

    SvaraRadera