2008-08-24

Saliga Munken, Norrköping


Har jag fattat saker och ting rätt så ägs den rätt nya Norrköpingskrogen Saliga Munken av samma grupp människor som äger kvarterskrogen Durkslaget och det klassiska konditori Broadway. En del av lokalen och köket är bageri och konditori Broadway Express.

Lokalen, en gång "posttvåan", ligger på S:t Persgatan vid den öppna plats som förr var en tråkig samlig buskar, men som nu gjorts i ordning och går under namnet Chamberts Plats. Just att det det varit ett större postkontor märks: Halva golvet i restaurangen är av kolmårdsmarmor och ölfaten är väl instängda i det gamla kassavalvet.

Ölen kommer från Krönleins, förutom ställets två egna husöl Glada Munkens Källaröl (egentligen Three Hearts Källaröl) och en vanlig lagerfinns en en belgisk ale på fat samt ett flertal egna och importerade flasköl (här ville stavningskontrollen byta till "slasköl). Vin- och spritsortimentet lämnade jag därhän.

Sambon var lite småhungrig och vi blev rekommenderade en "hel plockbricka", som skulle innehålla lite blandat vad kocken kunde erbjuda. Det var en stor tallrik med grillat bröd i mitten och kryddig lufttorkad skinka på kanten samt en massa små skålar med diverse innehåll: Vitlöksmarinerade räkor. currykokta grönsaker, fetaost, mozzarella, chilimarinerad kronärskocksbitar, oliver, kryddig majonås-sås och säkert något jag glömt. Ett annorlunda grepp på ett känt koncept.

Vi satt på uteserveringen och tittade på allt folk som var på väg till/från Augustifesten och som hängde utanför Bosniska föreningen. Ytterst behagligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar