2008-08-29

I afton: Extremt och amerikansktDet har nämnts i kommentarerna till något inlägg, men till och från har English Shop i Söderhallarna välkryddade chips från amerikanska Blair's Sauces & Snacks. De här, Habanero, rankas av dem i chilistyrka som "XXX" eller "Crazy!". Och...

Det är det. Hett alltså. Och det tycker jag om. För det här är inte bara OAOAOAAOaoaoaoaoaoaoaoaoao!-starka, utan har även en finfin karaktär av såväl goda chips som av fruktig habanero; lite jordkällare och blommor liksom.

Till det något likadeles amerikanskt som klarar att hantera hettan: Den rejält humlebittra Hercules Double IPA från Great Divide.

Whooho!

Vilket åter bevisar tesen att till riktigt kryddstark mat (eller "mat") så passar en kraftigt humlad öl bättre än de milda exotiska lageröl som många verkar dricka av slentrian.

3 kommentarer:

  1. Jag (som kommenterade om det förut) har beställt ett gäng såna från gourmera.se att avnjutas just med Hercules. Hade hoppats att de skulle ha kommit till i dag, men icke... fick bli 3 olika amerikanska IPA på Akkurat i stället, vilket inte heller var helt fel. Vad kostar Smuttynose att privatimportera måntro?

    SvaraRadera
  2. På tal om humlebittra amerikanska öler, pröva en IPA till Roquefort Papillion-ost! Fantastisk kombination :)

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att weissbier funkar bäst till kryddstark mat, åtminstone till asiatisk. Drack Flying Dogs variant härförleden och den var väldigt bra.Skulle mycket väl kunna tänka mig en Hercules, eller kanske ännu hellre en mera normal amerikansk IPA till het mexikansk mat.

    SvaraRadera