2008-08-05

Närke Rainbow Warrior

Det var ju Europride i Stockholm förra veckan.

Akkurat, som borde vara ett av de bästa ställena att glo på paraden från, firade med ett specialöl skapat av Närke Kulturbryggeri: Rainbow Warrior, en amerikansk IPA på 6,3%. Ölen serverades i ett glas gjort för Delirium Noël - rosa elefanter i tomteluva var det mest "gay" de kunde hitta...

Färgen är guld-orange, vätskan klar. Skummet är vitt och två fingrar högt. En del flor på glaset.

Doften är milt sur-bitter med frukiga (fruktgodis) toner. Kryddor. Mycket ellegant.

Den dominerande smaken kommer från humle med såväl amerikanska som brittiska influenser. En hel del estrar och lite apelsin i eftersmaken som är lång med en växande fruktig bitterhet.

Kolsyran är lätt och frisk, vätskan är ganska lätt.

En annorlunda djup smak. Väldigt god. Betyg: 4,3.

5 kommentarer:

 1. Kanske vi, någon gång, får chansen att köpa med oss Närkes öl hem ist för att "tvingas" dricka den på krogen :) Fast de håller ju på och expanderar så man kan alltid hoppas.
  Denna öl var mumsig iaf och jag gav den 4.05 i betyg. Mer närkeöl åt folket!

  SvaraRadera
 2. Den låter ruskigt intresant, Närke är ju duktiga!

  Däremot provade jag Hantverksbryggeriets IPA "Bödeln" i helgen och den var en besvikelse. Inte mycket till beska i den, relativt mild och slätstruken tyvärr..

  SvaraRadera
 3. synd för dig att tvingas gå på krogen och träffa folk...

  SvaraRadera
 4. Har inget emot att gå på krogen och dricka god öl förutom att det är lätt hänt att krognotorna drar iväg :) Fast när det gäller Närkeöl och annan öl som man sällan får smaka är det lätt värt pengarna!

  SvaraRadera
 5. Den var hyffsat god och allmänt helt ok ända till eftersmaken. Sen kom en riktigt ful och för mig märklig beska, lite som om det blivit något fel (jag uppskattar tung beska i vanliga fall). Jag drack en amerikansk IPA direkt efter och den var smaklökarna mycket mer överens med. Jag kanske är lite obildad nybörjare, men faktum kvarstår – eftersmaken kändes snudd på defekt.

  SvaraRadera