2008-07-08

Ocean Weiss

Nytt på fat på Bishops Arms Linköping (där jag spenderade min födelsedagskväll) var Weiss från Ocean Bryggeriet i Göteborg. Det är en hefeweizen på 5%.

Färgen är orange-guld, lite mörkare än vad den här typen brukar vara. Litet vitt skum som lämnar lite flor.

Doften är väldigt svag. Med lite ansträngning lyckas jag hitta en syrlig nyans någonstans.

Smaken är jordig och lätt syrlig. Svaga toner av äpplen och lök. Nästan ingen eftersmak alls, kanske lite jord.

Kolsyran lyckas på samma gång vara vass och svag i munnen. Vätskan är vattnig.

Bryggaren har kommenterat den här ölen (enligt RateBeer) med att den inte har några fruktiga banan-smaker, för det gillar han inte. Tyvärr är det som blev kvar inte mycket att hänga i julgranen. Betyg: 2,1.

2 kommentarer:

  1. Precis som jag hörde på Haket då, att den inte alls var något vidare..

    SvaraRadera
  2. Oceanbryggeriet har jag tyvärr bara dåliga erfarenheter av - och då ska tilläggas att jag bara har provat Ocean Bitter och Ocean India Pale Ale. Båda är fårvånansvärt smaklösa och blaskiga för att vara en öl av respektive typ. Det är iofs ett mycket ungt bryggeri så de kanske fortfarande söker sin identitet - men lite mer *ka-pow" (minns ni gamla Batman?) i smaken vill jag gärna ha i min öl.

    SvaraRadera