2008-07-15

Jag skriver för långt och omständigt så att texten förlorar sin poäng

Ibland känns det som om mina recensioner blir för långa och pratiga. Jag avundas dem som kan skriva kort, kraftfullt och skarpt samtidigt som poängen går fram:
Burnt, sweetish, slightly hoppy, medium bodied, a bit edgy, not well rounded enough, but its pretty solid, just not overly interesting.
Det borde ju räcka, eller hur? Inte mening efter mening av en massa tafatta försök att beskriva smaker och lukter. Jag verkar sakna den talangen.

I det här sammanhanget minns jag alltid min favoritrecension av en öl. Det gällde den inte-helt-jättegoda Wårby Stockholm Extra Stark... Tyvärr verkar recensionen ha garbats (den kanske skrevs av någon av er som läser det här?), men i stort sett så var den såhär (fast på engelska):

Styrelsemöte hos Spendrups. Folk ser lite bekymrade ut.

- Hörrni. Wårby-ölet som var tänkt att bli populärt hos stockholmarna går inget vidare.

- Nä... Fast det är ju en rätt god lageröl.

- Jo, men det säljer ju knappt nåt.

- Men ni, ska vi köra tricket att köra ut en turboversion på 7,2%? Det verkar ju funka ibland!

(alla) - Jaaa!
Det var hela recensionen. Jag kommer aldrig att glömma den.

3 kommentarer:

 1. Det är väldigt bra att Du saknar förmågan att skriva kort och koncist. Hoppas att Du inte att Du lär Dig den eller anammar den på något sätt. Du är ju helt enkelt en av ölrecensenter jag uppskattar allra mest. Fortsätt i samma stil.
  Betyg-sättningen är lysande!!!
  /Thomas

  SvaraRadera
 2. Man kan ju också tappa hälften av en bryggning på gula burkar och kalla dem Norrlands 7,2. Tillfällighet? Maila mig för mer info ;-)
  Jättebra blogg för övrigt och stå på dig barken med dina uttämmande recensioner :)

  SvaraRadera