2007-10-07

Slottskällans Oktoberfest

OBS förra årets snygga design

Oktoberfest från Uppsalas stolthet Gamla Slottskällans Bryggeri. Andra året som de tillverkar detta öl.

Och det är fortfarande lika... Konstigt för att vara en oktoberfestöl. Alltså, jag gillar humle. Få saker får mig så glad när det gäller öl som när någon verkligen går lös med en säck cascade på en intet ont anande ale. Men inte alla sorters öl. En Märzen/Oktoberfest har som främsta uppgift i livet att ha karaktär av malt och vara lättdrucken.

Men den här har rätt kraftig humling med jordiga och plastiga toner. Vilket får mig att tro att de har i en hel del av humlesorten Fuggels. Jag hade funderat på något slags amerikansk humle om jag inte visste att deras (mycket trevlige) bryggmästare Urban Nilsson skyr de "nya" amerikanska sorterna.

Så. En intressant, bra och trevlig sak, men en rätt märklig Oktoberfestöl. Inget man skulle dra i sig ett par maß (traditionell litersejdel) av. Betyg: 3,6. Förra året fick den 3,9.

1 kommentar:

  1. Jag gillade den, blev dock ingen recension eftersom jag öppnade min flaska efter en massa surkål, korv och ett par Paulaners och Kaltenbergs.

    Har fortfarande S Adams och Stallhagen kvar i förrådet. :)

    SvaraRadera