2007-10-12

Brewer's Choice Special Ale 2007 (Honey Porter)

Ytterligare ett amerikanskt kvalitetsöl som hittat hit. Jag har nämnt att Sverige är, med stor marginal, den största exportmarknaden för craft breweries från USA va? Det här är Brewer's Choice Special Ale 2007 (Honey Porter) från Shipyard Brewery!

När man häller upp drycken skummar och fräser det om det stora ljusbruna skummet. Färgen på själva löen är klart brunsvart. Den kraftiga doften tar nästan över rummet; kraftigt rostad malt, en tydlig lite kylig bitterhet, lite jäst och söta antydningar av godis.

Smaken är inte alls så kraftig som jag trott - massor av rostad malt så klart, men också en torr beska som bjuder på en metallisk ton. Den passerar rätt fort och ersätts av en balanserad eftersmak med toner av honungspastiller, mjölkchoklad och kaffe. Avslutningen har såväl salta som söta toner. Kolsyran är rätt kraftig med stora bubblor; vätskan är len och mjuk.

En bra Amerikansk porter som fick betyget 4,05. Perfekt öl för en kylig höstkväll.

Soundtrack: the Orb "Little Flyffy Clouds (live@Tokyo)" (1993), Urban Spices "Listen (Louis Master Mix)" (1994), Dick Dale "Night Rider" (1989?), Otis Redding "Chained and Bound" (1965), Black Sabbath "Gypsy" (1976)

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset. Den ska provas, även om jag inte riktigt kan förlåta Shipyard för pumpaölet de utsatte mig för förra året ;)

    SvaraRadera
  2. Nej, den var inget vidare. Men deras (engelska) IPA är helt OK.

    SvaraRadera