2007-10-19

Brewpub Atlantic IPA

Den här är i alla fall inte från Jylland! Däremot är det den första öl jag dricker från Brewpub i Köpenhamn: Atlantic IPA, som är en India Pale Ale av amerikansk typ med en alkoholhalt av 5,5%.

Bärnsten-kopparfärgad. Högt ljusbeige skum. Lite grumlig av flaskjäsningen. Den har visserligen den amerikanska grapefrukt-doften, men den känns lite tam.

Detsamma gäller smaken; det som ska finnas där finns där: Viss sötma, citrus-bittra toner, toner av bröd, gräs och lite fatlagring. Honung och sylig-bitter smak efteråt.

Men, som sagt, den kändes lite väl tam och försiktig. När jag får en amerikansk IPA vill jag att humlen kommer och sparkar mig på smalbenen (när jag dricker en Double IPA vill jag att en armé av humle attackerar mig med bombmattor av bitterhet!). Den här petade lite lätt på mina smaklökar med en blompinne, liksom. Dessutom vet jag inte riktigt om de fatlagrade tonerna var så lyckade?

Nå, nå. 3,25 fick den i alla fall. Och nu börjar jag se slutet på ölen från sommarsemestern!

Dessutom... Jubileum!

Det här är öl #800 som jag recenserat sedan nyåret 2003-2004!

Soundtrack: Eggstone "Split" (1994), Jocke Boberg feat. Brain "Cocka Doodle Doo" (2005), Rocky Horror Picture Show "I Can Make You A Man" (1975), ZZ Top "TV Dinners" (1983), Madonna "Material Girl" (1983)

3 kommentarer:

 1. TV Dinners igen?

  Jag har faktiskt aldrig druckit Brewpubs produkter på flaska, enbart på plats i pubben - men inte brukar de snåla på humlen?

  SvaraRadera
 2. Nä, mitt intryck av Brewpub från när vi var där var väl att de rakt över var ganska friska på humlen. Säreget.

  SvaraRadera
 3. När jag tittar runt på recensionssiter verkar det som deras öl på flaska genomgående är försiktigare än de på fat.

  SvaraRadera