2007-10-11

After Work

Igår kväll skulle det bli After Work för avdelningen jag jobbar på. 18:00 på Bishops Arms var det sagt.

Väl där tog jag mig en High Five från Dugges. En riktigt bra amerikansk IPA med humlen på rätta stället. Rekommenderas.

Folk droppade in och vi insåg att krogen sumpat vår bordsbeställning. Snabba överläggningar ledde till att vi gick vidare till Överste Mörners. Bord hade de, om än inte speciellt mycket öl. För första gången på ett antal år drack jag en Guinness - en torr och överraskande bitter stout som varken är dålig eller fantastisk. Det är väl därför man aldrig dricker den. Mat blev PPP; pytt, pilsner (Hof) och pesk. Fast de hade ingen malörtsbitter; snapssortimentet var begränsat till Aalborg Jubileum och Skåne. Jag valde den första.

Nu splittrades tyvärr gänget eftersom jag ville tillbaka till Bishops så snart jag kunde.

Väl där blev det en annan öl från Dugges, den trevliga engelska pale alen Avenyn Ale. En bekant som dykt upp tog tillfället i akt att bjuda på den fantastiske historiska engelska portern London Porter från Meantime. Mums mums, tack tack!

Så blev det en liten High Five och en Spitfire. Och då var det plötsligt stägningsdags!

6 kommentarer:

 1. Hade de alltså London Porter på Bishops? Jag frågade förra torsdagen om de hade någon porter men då verkade de inte ha någon.

  Jag provade High Five och Avenyn Ale då jag var där sist. Jag gillar inte vissa pale ale har jag märkt. Avenyn Ale var god. Men High Five hade någon smakkomponent jag inte är förtjust i. Jag undrar om det är det du beskriver som "humlen på rätt plats". Någon gång borde jag lära mig att beskriva ölsmaker på rätt sätt...

  SvaraRadera
 2. London Porter finns på 0,7 l-flaska. Andra som frågade efter porter igår fick nekande besked, de verkar inte riktigt vara beredda på att folk köper stora flaskor.

  High Five är väldigt amerikansk och rätt burdus i sin citrus-bitterhet. Som det ska vara, men det är inte en öl för alla (även om många ovana öldrickare verkar uppskatta den)

  SvaraRadera
 3. Jag kunde inte låta bli att köpa den - det är så sällan man har möjlighet att ta in en storflaska öl på krogen, och Meantime London Porter är utan tvekan min favoritporter. Porter passar för övrigt utmärkt till cigarr, även om det inte var läge för det igårkväll.

  High Five var också riktigt bra, men jag gillar egentligen den engelska IPA-stilen mer.

  SvaraRadera
 4. Vad kostade flaskan med Meantime London Porter?

  SvaraRadera
 5. Den facila summan av 179 kronor.

  SvaraRadera
 6. Jag märkte det igår då jag efter tipset här delade en flaska med en kompis. Klart god porter i alla fall.

  SvaraRadera