2016-08-03

Sthlm BFF - Summer Love-In

Fredagskvällen fortsatte. Efter BrewDog Bar Södermalm promenerade vi till ett ställe vi verkligen bevistat tidigare: Bishops Arms Folkungagatan, vår favoritkrog i kedjan. Och visade därmed vilka lantisar i är - en riktig Stockholmare hade tagit en taxi de här 900 meterna.

Jag frågade barpersonalen om de hade någon torr IPA. De föreslog en öl från samma ö som vi befann oss på, som hade bryggts exklusivt för krogen: BFF - Summer Love-In, en session-IPA på 5 % bryggd av Sthlm Brewing Co (eller heter de Stockholm Brewing Co.?). BFF ska här uttydas Brewing For Folkis.

Den grumliga vätskan är mörkt guldfärgad, det fingertjocka varmvita skummet lämnar lite rester efter sig.

Doften är lite citrus-sur med beska örter och torkad frukt.

Smaken startar med en stor balanserade beska. Sötman är låg, de fruktiga smakerna påminner mest om kiwi med syrliga karameller. Den känns torr, malten håller sig helt klart i bakgrunden. En behaglig stramt besk smak av vita citrus-innerskal och lite bananskal. Medelstor kropp. Mjukare eftersmak med ren fruktig beska, citrusfrukter och gröna omogna toner. Besk-sött slut, rent.

Medelstor kolsyra, mjuka långlivade bubblor. Medelmjuk vätska utan kladdighet.

Jag bad om en torr IPA, och visst fick jag det. Den här fruktiga smaken får mig att tänka på något jag åt när jag var barn, men jag kan inte placerade det exaktare än så.

Betyg: 3,69. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 88:00 för 400 ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar