2016-08-25

Systembolaget: Inkvalat och urrensat september 2016


”Okej”, hör jag er läsare ropa ut i vildmarken, ”det var fasta nyheter, små partier och lokalt-småskaligt. Men var är de öl som kvalat in från beställningssortimentet. Och var är anti-nyheterna?”

Jag ställde mig samma frågor, och fick svar från Systembolaget:

Det blir inga sådana förändringar i sortimenten under september 2016 (Senare tillägg: De förändringarna kommer 1 december 2016). Detta eftersom man på många leverantörers önskemål förlängt utvärderingsperioderna från 6 till 9 månader. Den tidigare relativt korta perioden har gjort att även små leveransproblem eller säsongsvariationer kan göra att ett öl inte får vara kvar i det fasta sortimentet, eller kvala in i det. Med ¾ garanterat år på hyllorna är tanken att vi ska få ett lite stabilare sortiment som bättre återspeglar kundernas önskemål.

5 kommentarer:

 1. Vad innebär detta. När sker i sådant fall nästa byte i det fasta sortimentet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer nyheter 1 september, men inga öl försvinner från fasta sortimentet. Inte heller kommer några att kvala från beställningssortimentet. Nästa gång det är dags för sortimentsförändringar, december 2016, är allt som vanligt igen.

   Radera
 2. Sven-David Svdensson26 augusti 2016 kl. 11:03

  Jag saknar Rådanäs Lager i det fasta sortimentet. Den försvann den 1 juni. Finns det någon chans att den kommer tillbaka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag ingen aning om. Kollat med Rådanäs?

   Radera
  2. Sven-David Svensson30 augusti 2016 kl. 08:40

   Nej det har jag inte. Bet är bara att hoppas att den säljer bra i beställnings sortimetet och kvala i gen. Jag skall skriva till bryggeriet.

   Radera