2016-08-09

Tempel Wildebeest

Det verkar gå bra för Tempel Brygghus, läste just i en intervju att de bestämt sig för att sluta vara sambos med Jackdaw Brewery och skaffa egna lokaler. Wildebeest är som alla deras öl en syrlig historia, tror den kan klassas som en stark berliner weisse, den är smaksatt med lingon, vinbär och mango. 5,5 %.

När jag öppnar flaskan pyser det friskt, men när jag vänder ryggen till för att skölja glaset så har det börjat bubbla upp skum och jag får torka upp en liten pöl.

Färgen är gyllene med en aning rött, vätskan är grumlig (det finns gott om fällning i flaskan). Det två fingrar höga vita skummet sjunker ner till ett tunt lock och lämnar lite rester på glaset.

Doften är syrlig och fräsch. Lite röda frukter/bär, och gott om mineraler, järn och jod. Söt mjölk i bakgrunden.

Smaken är medel-syrlig med omogen frukt, en passerande citron-syrlighet och röda bär. Lite järn och ännu mindre jod. Medelstor kropp. Växande mjuk sötma i eftersmaken, liksom en del alkohol. Jordgubbar, mandariner och lite apelsinjuice. Det lätta slutet har en viss syrlighet.

Kolsyran är medelstark, de små bubblorna vassa. Vätskan är medelmjuk.

När jag läser vad jag skrivit om smaken så inser jag att det verkar som det är massor av smaker i den här, men jag vill snarare beskriva Wildebeest som anonym och ofokuserad.

Betyg: 3,17. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 3 juni 2016 (slutsåld). Pris: 37:90 för 330 ml. Bäst före: 2016-12-31 (batch 1).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar