2016-08-20

To Øl Rødgrød Med Fløde

Danska fantombryggeriet To Øl har bryggt en öl, Rødgrød Med Fløde. En frukt-ale på 6 % med jordgubbar, hallon, svarta och röda vinbär, vanilj och laktos.

Färgen är röd-rosa-lila-brun, vätskan är grumlig. Det två fingrar höga skummet är ljust rosa och kompakt, det sjunker sakta och lämnar en hel del rester efter sig.

Doften är fruktigt söt med toner av jordgubbar, röda vinbär, syrliga hallon och lite svårbeskrivna citrusfrukter.

Smaken har en snabbt passerande kraftig sötma. Sedan dyker det upp en hel fruktkompott: Hallon, röda vinbär, lime, gröna bananer, gurka. Medelstor kropp. Växande smaker av söta jordgubbar i eftersmaken liksom värmande alkohol, svarta vinbär och en aning mango. Kvardröjande beska och osötat jordgubbssylt i slutet.

Kolsyran är medelkraftig, de många små bubblorna är skarpa och långlivade. Vätskan är medelmjuk och tjock som sockerlag.

En oväntad öl med väl integrerade fruktsmaker. Problemet med den är att den efter några klunkar blir för tjock och kladdig, och att beskan bygger på allteftersom. Det blir till slut ganska obalanserat.

PS: En liten notis om länkarna till Beer Advocate: De har nyligen infört en funktion som gör att oinloggade besökare får se siten med fyra timmars fördröjning. Det gör att alla länkar dit kanske inte fungerar direkt.

Betyg: 3,61. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 6 maj 2016 (slutsåld). Pris: 32:90 för 330 ml. Bäst före: 08/02/18.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar