2016-08-15

To Øl My Pils

Hur var det nu? Jo, danska byggfirman Maj firade 30-årsjubileum. To Øl bryggde en öl åt dem, Maj Pilsner. Så lämnade de också in denna öl till en av Systembolagets offertrundor. Och kom in i det fasta sortimentet, men fick ändra namnet till My Pils. Etiketten fick behålla trämönstret. Ja, så kan det gå. Ölen är en modernt humlad session pilsner på 4 %.

Färgen är ljust guld, vätskan klar. Det tre fingrar höga skummet är varmvitt och kompakt, och det lämnar en hel del tunna rester efter sig.

Doften är frisk med citrusskal, grapefrukt och pomerans. Aningar av apelsinjuice och långfranska.

Smaken är frisk, balanserad med bra beska. Passerande jordiga toner, grapefruktskal och citronsaft. Lätt till medelstor kropp. Eftersmaken har toner av färska citroner, deg och blommig humle. Det korta rena slutet är balanserat och lite blommigt.

Kolsyran är kraftig, de många medelstora bubblorna är mjuka och långlivade. Vätskan är medelmjuk.

En ytterst lättrucken pils med en modern twist. Frisk och ren.

Betyg: 4,04. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment sedan mars 2016. Pris: 16:90 för 330 ml. Bäst före: 06/01/18.

1 kommentar:

  1. Helt enig! Det var den bästa planer jag provat på länge! Jag blev väldigt imponerad så det fick bli min "fredagsmys" v32 Fredagsmys v.32, SB #1414 – BeerBro' blog
    https://beerbroblog.wordpress.com/2016/08/10/fredagsmys-v-32-sb-1414/

    SvaraRadera