2016-08-06

Garage Project Pernicious Weed

Då tar jag och recenserar den fjärde och sista ölen från Nyzeeländska bryggeriet Garage Projects kartong ”Kiwi Hop Mixed Can Pack”: Den tyngre alen är en DIPA humlad med Nelson Sauvin och Rakau på 8 %; Pernicious Weed.

Färgen är orange-bärnsten, vätskan är grumlig. Det två fingrar höga skummet (luftigt, varmvitt) sjunker ner och lämnar en del rester efter sig.

Doften har tydliga toner av nya världens humle: Citrusskal, kåda, gummi, citronjuice och apelsinmarmelad.

Smaken har en påträngande aggressiv beska med massor av syrlig-beska citrustoner. En tjock marmelad-sötma och växande värmande alkohol. Medel till stor kropp. Eftersmaken är även den humledominerad med tydlig alkohol, citron/lime, syrligt godis och en aning oljefärg. Avslutningen är besk med viss alkohol.

Kolsyran är medelkraftig, de få medelstora bubblorna är kortlivade. Vätskan är tjock och lite kladdig.

En gammaldags DIPA, där beskan står i fokus till skillnad mot den nu trendiga juice-IPA-stilen. Det blir tidvis för mycket, och jag tror att den här hade vunnit på lite mer aromhumle.

Betyg: 3,59. Tillgänglighet: Som en del av ett mixpack, Systembolagets fasta sortiment sedan juni 2016. Pris: 95:60 för 4×330 ml. Bäst före: 03/03/17.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar