2015-11-25

Systembolagets anti-nyheter december 2015


Dessa öl har inte klarat sig kvar i Systembolagets ordinarie sortiment, utan flyttas till beställningssortimentet i början av december 2015. Det går alltså idag fortfarande att beställa dem styckvis till alla butiker!

Varunummer, namn, alkoholhalt, storlek
Det är väl bara konstatera att man kan komma in i det fasta sortimentet med smart marknadsföring på sociala medier men att det är svårt att hålla sig kvar.

En gör mig mer ledsen än de andra: Aecht Schlenkerla Rauchbier. Samtidigt som jag erkänner att det var flera år sedan jag hade en flaska hemma.

Marknaden har sagt sitt.

Senare tillägg: Jag tycker att Portersteken har en bra poäng i sitt sista stycke här

Senare senare tillägg: Coppersmiths White IPA fick inte vara med i det ordinarie speciellt länge. Det känns lite märkligt när Systembolaget först bestämmer sig för att lansera en öl på eget initiativ, och så när de missbedömt marknaden så får bryggeriet ta smällen. Eller, ja, på sätt och vis. 

5 kommentarer:

 1. Kommer sakna old speckled hen som jag verkligen älskar. Har inte köpt den speciellt mycket sista året men det beror på att den har blivit svårtillgänglig. Trist

  SvaraRadera
 2. Sven-David Svensson25 november 2015 kl. 18:34

  Raggaröl samt Pripps Blå extra Stark kommer jag inte att sakna men däremot Old Speckeld Hen Wells Bombarder samt S:t Eriks Rauchbier Det är bara att hoppas att ded går att beställa styckevis

  SvaraRadera
 3. Där försvinner alla Rauchbiers som bolaget hade i fasta sortimentet.

  SvaraRadera
 4. Bombarder köper jag skapligt ofta, får väl beställa en låda eller försöka köpa upp de som finns kvar på mitt lokala bolag.

  SvaraRadera
 5. La Trappe Blond får alltså maka på sig, synd! Tycker att den har det mesta man kan begära av en typisk belgostyle ale. Den betydlligt tunnare och tråkigare La Trappe Puur har däremot tagit plats i det fasta sortimentet.

  SvaraRadera