2015-11-03

Lite från Malmö, Norrköping, Stockholm


Det blev ett besök i Malmö i helgen, mest för att ta SM-guld.

Ursprungligen var tanken att smita förbi Malmö Brygghus/Taproom. Vi gick från Stortorget, men eftersom mitt tidigare utmärkta lokalsinne totalkvaddats av Google Maps så hamnade vi Davidshall innan vi vände om. Jaja.

Bishops Arms Gustav Adolfs Torg har fått goda omdömen, och det med all rätt: Först en pint Fuller's Chiswick Bitter från cask som verkligen var en utmärkt törstsläckare.

Till den goda ostbrickan (det enda jag kunde anmärka på var att jag gärna hade haft en fjärde ost och att fikonröran var väl söt) blev det veckans tips från tavlan över baren: Liefmans Goudenband från 2009, storflaska för 155 kronor. Syran hade lugnat ner sig och det här är en av de sista årgångarna innan de köptes upp. Fynd: Är du i närheten så spring dit och köp!

Sedan tillbaka till hotellet. Av olika orsaker var vi strax därefter tvungna att ta oss till det kvällsöppna apoteket Gripen i Möllevången.

Och väl där... Det var ju bara några kvarter till Taproom... Och det var på vägen... Så vi slank in. Jag har inte varit där sedan om/utbyggnaden. Men det var verkligen en ändring till det bättre. Frugan tog en Malmö Hefner Blood Grapefruit som var ganska mild och sansad. Jag gick på det säkra och beställde en Malmö Canned Heat som enligt mig är en av Sveriges 5 bästa öl genom tiderna. Intensiv i allt, och den gör det bra.

= = =

Ett intensivt dygn senare blev det en pint Fuller's/Gale's Seafarers från cask på ett fullsmokat Black Lion Inn i Norrköping. Även den mycket god och välhållen. Finfiint.

= = =

Söndag kväll hamnade jag hos Bishops Arms Vasagatan i Stockholm, en av de mindre charmiga krogarna i kedjan. Real ale var bara att glömma, så det fick bli en bekant från nittiotalet: En fejkpumpad Bellhaven St Andrew's Ale gick ner till den märkliga charktalliken. 

Charken sådan var väl okej, men efter att man lagt upp anrättningen hade den dränkts in i inlagd kapris och cornichoner. Märkligt. 

Söndagen avslutades med Lilla Ölfabriken Session-Lakrits som ni kan läsa om här

= = =

Måndag tidig kväll. Jag hade några timmar över i Stockholm, och promenerade från Klara till Södermalm. Där finns ju favoritkrogen Oliver Twist. Lugnt och skönt där. Gamla bekanta satt där, och två real ale sänktes: Elland Nettlethrasher och Dark Star Festival. Lättdruckna, men båda kändes ovanligt… Slätstrukna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar