2015-11-24

Electric Nurse Winter Brown Ale

En öl till från julölsläppet, den här gången i form av en amerikansk brown ale på 5,6 %, Winter Brown Ale är bryggd av fantombryggeriet Electric Nurse hos Dugges.

Färgen är mörkt rödbrun (60 EBC), vätskan är klar. Det tre fingrar höga skummet är beige och luftigt, och det sjunker långsamt lämnandes lite rester på glaset.

Doften är frisk med humligt beska toner: Grapefrukt, pomerans, limeskal. Det finns också tydligt maltiga medelsöta toner av choklad, kaffegodis, pumpernickel och mogna plommon.

Smaken är rätt torr med återhållen beska. En hel del choklad och mörkt bröd. Lite mogna citrusfrukter och örtiga/kryddiga toner. Medelstor kropp. Aningar av alkohol i eftersmaken liksom beska örter, blaskigt kaffe, mörkt rågbröd och kakao. Lite Nutella i slutet, liksom blommiga humletoner.

Kolsyran är medelstark, de små bubblorna kortlivade. Vätskan är något torr.

När jag träffat Ida och Peter, som är Electric Nurse, har jag slagits av vilket trevligt och generöst intryck de ger. Och på samma sätt är det med deras öl: De är sällan galna experiment eller utsvävande konstigheter, men trevliga öl som jag gärna… umgås med. Så även denna.

Som julölbetraktat… Tja, till en skinkmacka med löjligt stark senap så kommer den att gå ner, det kommer den.

Betyg: 3,88. Tillgänglighet: Systembolagets juölssortiment 2015 (lagerstatus). Pris: 24:90 för 330 ml. Bäst före: 2017-09-23.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar