2014-08-23

Viking Grace + Monteith's IPAFärden tillbaka från Åbo skedde med resans huvudsyfte: Viking Grace.

Och jodå, även ur ett öldrickarperspektiv märktes det att Viking Line satsat lite extra på den här färjan: Öl hade en egen kort lista i vinlistan, men fortfarande bara vin som dryckeskombination.

Någon ”engelsk pub” fanns inte, i stället var det rock-stället i Rockmore Bar som ölsortimentet var större. Fast förutom rockvideorna och mågot högre volym på bakgrundsmusiken var det väl samma lika. 

Jo: Lite irriterad blev jag när mängden intressant öl i den enorma (1.500 m²) tax free-butiken var minimalt. Det roligaste som fanns var en reklampryl där man kunde lära sig att vinkla glaset för att fylla det från ett Heineken-partyfat.

Det betydde inte att det inte fanns intressant öl att köpa med sig, i stort sett alla öl som fanns i baren fanns också att köpa hem i 6-pack:


Monteith's IPA provades. Denna IPA från Nyzeeländska Monteith's från  på 5,5 % och 35 IBU verkade vara det intressantaste icke-belgiska.

Tyvärr var den inte speciellt… intressant. Beskan var så låg att den Sierra Nevada Pale Ale jag druckit till maten var märkbart beskare. Och hade tydligare humlekaraktär. Den här var mest… Tråkig. Maltbasen påminde mest om en bayersk lager och humlebeskan försvann iväg direkt.

Skissbetyg: 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar