2014-08-11

BrewDog Göteborg + To Øl Cloud 9


I sällskap med min gamle kollega Kjell så traskade vi vidare till nästa mål för Göteborgsresan – BrewDog Göteborg, som öppnade i slutet av maj.

Och jodå. Det såg precis ut som man förväntar sig att en BrewDog-bar ska se ut. Vintage-möbler som ser ut att komma från lunchmatsalen på ett nedlagt skeppsvarv. Råa trä- betong- och stenytor. Nakna glödlampor och handritade detaljer här och var.Begagnat skotskt gymnastiksalsgolv på väggarna.

Det är unikt och har hög igenkänningsfaktor på samma gång. Jag tror det är ett vinnande koncept.Bakom baren stod Magnus ”M2” Svensson, världskändis från Mankerbeer.com, och domderade personal och gäster. Jag undrade vad som var en lämplig början på besöket…

= = =

Cloud 9 från To Øl, var svaret. Det är en witbier i deras session-serie på 4,6 % som bryggts med mango, Amarillo, Tettnanger och Mosaic.

Jag gav ett skissbetyg till den här i mars då den var med på en ölprovning: 3 och jag noterade då att den var ”torrare och lättare än Hoegaarden”.

Gul färg, grumlig vätska. Det höga skummet är högt, vitt och kompakt.

Doften är aningen syrlig med amerikansk citrus-humle och citrusskal.

Smaken är fruktig-syrlig med tydliga toner av citrusskal. Exotisk frukt, citroner och en mild beska. Medel till lätt kropp. Övergående smaker av omogen exotisk frukt i eftersmaken, en aning av stearin och något sträv humle. Citronskal i slutet.

Små långlivade bubblor, medelmjuk vätska med en viss kladdighet.

Den feta stearin-smaken stör i en öl som inte är riktigt så läskande som jag hoppats på.

Betyg: 3,23. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 68:00 för 300 ml.

= = =

Efter det kände vi alla tre att vi var lite småhungriga och kollade menyn. Valet kände plötsligt lätt: Hel friterad matjesill med färskpotatis, gräddfil, lök & picklad morot.

Gott, såklart. Även om jag gärna sett mer inläggningssmak på fisken. Till det? Dead Pony Club funkade fantastiskt bra!


Dead Pony Club


Jag tycker att BrewDog Bar i Göteborg kändes mycket bättre än den i Stockholm. Om inte annat för att den inte var fullproppad med gäster.

Frågade förresten om de märkt av festivalen Way Out West som hände samma helg som vi var i stan. ”'Nja” var svaret ”Det är mer stockholmare än vanligt. Det är väl det ungefär”.

Klockan kändes mycket mer än vad den var (knappt tio) men dagen hade varit lång och via en chokladbit vid Centralstationen så promenerade vi  åter till hotellet i den lagom varma sensommarluften.

Så den planerade avslutningen med BrewDogs nyaste öl, samarbetet med Victory Brewing rökportern U-Boat, blev det tyvärr inget med. 

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, jag tycker att de borde erbjudit lösskägg och sjömanstatuerings-klistermärken vid dörren.

      Radera
  2. Riktigt bra och prisvärd mat. Väl värt ett besök även utan att dricka öl. Fläsksidan, lammracksen, korven - toppklass för runt 150-lappen.

    SvaraRadera