2014-08-25

Stora öl - små bryggerier 1


Så var höstens första ölfestival avklarad – Stora öl - små bryggerier. Det är tredje gången som föreningen Sveriges oberoende småbryggerier arrangerar, och i år var det Nils Oscar i Nyköping som höll i det hela, lokalen var den gamla tvålfabriken (numera hotellet och evenemangslokalen) Sunlight.

Ett mycket lyckat arrangemang. Lagom många utställare, lagom mycket öl och lagom mycket besökare. Jag och frugan bevistade det hela på fredagen och lördagskvällen, jag hörde att det sena passet hade drygt 700 besökare, fredagens märkbart färre.


Det var uppenbart att föreningen bakom ville ge alla medverkande bryggerier exakt lika villkor, så varje utställare hade en identisk vagn med 4 tappar, och upp till 4 flaskor i den gemensamma stora baren (där utställarna turades om att stå). Och det fungerade, så Qvänum Mat & Malt (20.000 liter/år) hade lika mycket utrymme som Nils Oscar och Oppigårds (knappa miljonen liter/år vardera).

Trevligt var också att se att det var mycket prat mellan de olika utställarna och bryggarna. Jag kan tänka mig att det behövs den här sortens evenemang även för dem, livet som småföretagare och bryggare kanske inte alltid ger utrymme för den sortens erfarenhetsutbyte.

Det blev lite noteringar om ölen jag drack, och några ord med de som ställde ut. Så det kommer ni att få läsa om under kommande dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar