2014-08-11

Brewers Beer Bar + Croocked Moon Summertime Groove


Semestern startade direkt efter lunchen i fredags: Fru hämtades upp och färden gick till Göteborg där jag tänkt att kolla in ett par nya barer. Etc.

Först ut: Brewers Beer Bar på Tredje Långgatan, som öppnade i slutet av maj. Krogen är ett samarbete mellan Dugges, All In Brewing och de tidigare ägarna till lokalen, Stearin. God öl, goda pizzor (båda långt från vad man hittar på närmsta sunkpizzeria) och skönt häng är vad som utlovas.

Inredningen och stämningen kan mest jämföras med Mikkeller Bar-erna: Ljust, minimalistiskt med till synes spontana inslag. Ölmärken saknades på såväl handtag som baren i övrigt – ville man veta vad som fanns fick man titta i pappers-menyn. Eller fråga personalen (det är väl det som är tanken).

Krogen är uppdelad i tre rum, där bar och entré är i mitten. Liten uteservering mot väggen. Ölen serveras i stort och litet glas. 


= = =

Först ut från fat var ett litet glas av den nya sommarölen från danska Croocked Moon: Summertime Goove, en APA på 4,7 %.

Smågrumlig kallt gul-orange vätska, litet varmvitt skum.

Grapefrukt i den beskt friska doften, liksom kåda.

Smaken startar beskt med tydliga toner av honung och apelsinjuice. Växande men samtidigt balanserad beska. Medelstor kropp. Syrlig-besk eftersmak med citron och lite ingefära. Fruktigt slut.

Frisk kolsyra, stora långlivade bubblor. Medelmjuk vätska.

En mycket god färsk och uppfriskande APA!

Betyg: 3,88. Tillgänglighet: Fat på krogen i Danmark och Sverige. Pris: 40:00 för 200 ml.

= = =

Efter detta ville jag ha något ytterligare törstsläckande, och All In Brewing-Victor rekommenderade raskt ett glas Döllnitzer Ritterguts Gose som givetvis satt som en smäck.

Något senare kom samme Victor förbi med en skvätt vört, en kommande specialbryggd till en annan restaurang. Apelsinskal och lokalproducerad honung ingick, det ska bli intressant att se var det projektet leder.

1 kommentar:

  1. Jag blev ditsläpad på ölprovning på min svensexa i början av juli, då var det ännu naknare men den lilla känsla jag fick var god. Husölen med Dugges, Sofa King Premium Lager var riktigt fin och deras Wheat seems to be the officer problem var typ den bästa hefeweizen jag druckit. De menade också på att det ska finnas ett litet mer exklusivt sortiment av viner än på gemene bar. Jag kommer att återkomma!

    SvaraRadera