2014-08-25

Nyheter i Systembolagets fasta sortiment september 2014

   

Systembolaget har varit ovanligt sena att skicka ut septembers nyhetslistor till oss skribenter. Men idag kom den till slut:

Jag startar med de fasta nyheterna, som har garanterad hyllplats i minst 6 månader från och med 1 september 2014.
 
Artikelnummer, namn, alkoholhalt, storlek, pris
Brooklyn Lager, White Rascal och Spitfire är på burk, och 1:00 pant tillkommer.

Släppets medel-alkoholhalt 5 %, medel-literpris 53:30.

Jag tror det kommer några storleksändringar på befintligt sortiment också. Sko kolla det med Systembolaget, liksom antinyheterna.

Och vad tror jag om det här? Bra. Inte en enda industri-eurolager i sikte. Däremot ett par tyska pilsner och en flamländsk rödöl. Riegele är ett bryggeri jag till namnet känner till, men jag begriper inte riktigt varför, jag har bara recenserat deras Kellerbier.

3 kommentarer:

 1. Cuvee Des Jacobins Rouge är ju riktigt snyggt! Men finns risken att den "åker ur" om den säljer för bra som det var tidigare? Jag kommer iaf köpa en drös flaskor :) Men håller med, ett intressant släpp med mkt som jag vill upptäcka. Jag har fortfarande inte riktigt fastnat för den tyska pilsnern som för den tjeckiska diton, men ska allt fortsätta prova :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett öl kan bara åka ur det fasta sortimentet av två anledningar:

   1. Det säljer för lite. Systembolaget har en beräkningsmodell för hur lite det är för detta är.

   2. Det säljer mer än vad leverantören klarar av så hyllorna gapar tomma. Hände för Cantillon Kriek för några år sedan.

   Radera
 2. de två tyska pilsnerna (plural?) är ett mycket välkommet bidrag. äntligen mer av det i sb-sortimentet. lite fel tid på året dock - tänk om det kunde varit tre månader tidigare...

  SvaraRadera