2014-06-14

Något om vad jag haft för mig (druckit) i veckan

I onsdags var det sommaravslutning på jobbet med aktiviteter som studiebesök på folktandvårdsmottagning, glass, gokart och mat.

Den senare åts hos Bishops Arms Norrköping. Efter att ha granskat kranarna beställde jag in en APA bryggd med havre: Siren Undercurrent.

Den var… Inget vidare. Småsur, margarinig vass kolsyra och allmänt oxiderad. Efter lite snack i baren ”Oat – den är bryggd med vete och ska smaka sådär!” så fick jag ett nytt glas som var betydligt bättre. Frisk och lite rå med trevlig humle. Skissbetyg: 3,5.

Till den något överarbetade hamburgaren orkade jag inte chansa utan tog en Mikkeller K:rlek vår/sommar 2014.

Funka.

Efter maten smet jag ifrån jobbgänget till Black Lion Inn för att kolla om jag kände var där. Det var det inte, men de hade en real ale och jag chansade. Har hade jag tur, Fullers Brit Hop var klar och riktigt god med en komplex blommighet. Om jag kände alla åtta humlesorter? Nja. Skissbetyg: 3,75.Ny kväll, och nytt krogbesök. After Work med grannavdelningarna. De andra på Medicinteknisk IT var lite trötta efter gårdagen så jag fick representera helt själv. Platsen var den enda sportpub jag kan stå ut med i stan: Pitcher's.

10 fasta Carlsberg-tappar men ett ständigt föränderligt flasksortiment valt med fingertoppskänsla gör att jag då och då kommer förbi. Dessutom är de en av de få krogarna i stan som har AC på somrarna.  

Nå, jag kom dit och beställde in en vanlig hederlig Guinness i väntan på de andra gängen. Funkade idag med, även om jag lärt mig att den rostade syran kan vara lite svår att kombinera med mat.

Folk dök upp. Jag var hungrig. Eftersom jag stirrat på menyn halva eftermiddagen så tog jag in det enda jag var sugen på: Biff Rydberg. Krögaren kom förbi och jag gav honom förtroendeuppdraget att välja öl till maten.

Hans val var lite förvånande: En dansk pale ale bryggd med fläderblommor.

iPhone-kameran har begränsningar.
Coisbo Urban Haze. Fläderöl kan vara knepigt. Antingen är det för lite flädersmak och då blir det lite menlöst. Eller så är det för mycket och då smakar det gärna sötsliskigt med en bismak som drar åt sönderoxiderad billig lager. Den här höll sig dock i rätt del av spektrat och fungerade oväntat bra med all senap och stekta smaker. Skissbetyg: 3,25.

Sist ut för den varma sommarkvällen blev en öl jag varit nyfiken på ett bra tag.


En öl som till stor del definierade stilen session-IPA: Founder's All Day IPA. Fast den var inte den fantastiska törstsläckare som jag hoppats på. Snarare lite slätstruken och småtrött. Den kanske inte klarade färden hit? Skissbetyg: 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar