2014-06-02

By The Horns Lambeth Walk

Om den förra recensionen var en orgie av associationer så är det väl lika bra att tuffa på i samma riktning: Lambeth Walk var en modedans och en sång från det sena trettiotalet. Jag minns den mest från ett kassettband i serien Det Var Bättre Förr som min mormor brukade lyssna på. Nu kommer jag inte att trötta ut er mer om detta, speciellt som Stupido gör det så oändligt mycket bättre, längre, djupare och nördigare.

Lambeth Walk är en londonporter på 5,1 % från londonbryggeriet By The Horns. Det är den sista av ölen jag fick som varuprov från distributören The Five Finest för en tid sedan. Jag har förstått att de här ölen har dykt upp lite här och var på fat under senaste månaderna.

Färgen är varmt svart (100 EBC), det två fingrar höga skummet är varmvitt-ljusbrunt och lämnar en del rester på glaset efter sig.

Doften är mjuk med söt choklad, rostad malt och lätta toner av humlebeska och laktos (förtydligande: Laktos ingår inte i denna öl).

Smaken är rostad och medelsöt med rena beska toner. Mörk choklad/kakao och en aning träkol. Medelstor kropp. Eftersmaken mjuk och fortsätter i samma stil som inledningen. Avslutningen är torr och maltig.

Kolsyran är medel till stark, de många bubblorna är små och långlivade. Vätskan är mjuk.

En porter där rundhet och elegans står i fokus. Det är inte den mest komplexa porter jag druckit (vilket drar ner betyget en aning), men det den gör, det gör den väl. God till såväl (halv)mörk choklad som en liten espresso.
Vi kan dansa Lambeth Walk
Det går bra på alla språk
Hej hopp hurra
Nu går det riktigt bra
Hej!
Betyg: 3,73. Tillgänglighet: Varuprov från distributör. Pris: - för 330 ml. Bäst före: OCT 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar