2009-09-30

Rapport från SB&WF 2009 del VI

Jörgen ”Jugge” Hasselqvist och lite av hans cider, grillsås och öl.

De andra mediamänniskorna satt mest och småpratade till kaffet, men vi gick tillbaka till mässan. Alltid var det väl någon till att prata med och någon ytterligare öl att provsmaka.

Och det gjorde det. Brill-montern. Igen. Nu var Pierre på skojhumör och bjussade på Southern Tier Créme Brûlee. En öl jag fortfarande har lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker om. Visst smakar den kolapudding, men den blir jättefort fadd och översöt i smaken. Jaja, en skvätt gick ju ner.

Spola glas. Vidare till Oppigårds där jag fick en ny skvätt av deras utsökta Single Hop Ale. Men den smakade inte som jag väntat mig: Det fanns en lite konstig ton av vanilj och smör i den. Bryggaren Björn var lika förvånad som jag. Tills vi insåg att mitt ivriga sköljande inte fått bort de intensiva smakerna från godisölen.

Men mannen i baren visste på råd och sprayade intensivt mitt glas med desinfektionsvätska för bryggeribruk. Mer vattenspolande. Jaha, nu luktade glaset dåligt brännvin i stället.

Så jag smög bort till Monks Café-montern och skurade glaset i mässans enda riktiga glastvätt-uppställning. Konstigt att inte mässan har några sådana runt om i lokalen, det kan ju SMÖF?

Nu var allt i sin ordning och Single Hop Ale smakade som den skulle.

Vi gick en vända förbi Wicked Wines, som jag lite missat under dagen. De hade tagit fram ett cask Thomas Hardy Ale 2008, och det kan man ju inte bara gå förbi. ”Lyxigt vinig. Elegant och stor i allt. Söt och trögflytande. Russin. Mjuk som sirap” noterade jag.

Och därifrån var det ju inte långt att åter hälsa på Jugge som bjöd på… Något amerikanskt, tror jag. Jag skrev inte upp något här i alla fall. Men det var säkert gott.

Här någonstans började bandet att föra oväsen från scenen, och det var alltså dags att dra sig till hotellet för en hyfsat tidig och välbehövlig sovkväll. Fast till skillnad mot tidigare år var jag nu inte osäker om jag skulle tillbaka nästa år.

Bästa Stockholm Beer hittills? Jo, något ditåt.

4 kommentarer:

 1. För ett antal år sedan hade Carlsberg en monter där de sålde glass med Carnegie Porter och chokladbitar. Samt Hoegaarden-sorbet. Det var jättegott.

  SvaraRadera
 2. Känns som att det verkligen borde finnas fler glastvätt om arrangörerna på riktigt vill tvätta bort fyllestämpeln...

  SvaraRadera
 3. Fyllestämpel.........
  Den enda festivalen i världen som
  blandar dryck så det finns nåt för alla och inte bara nördar på jakt efter nästa kick, brudar, söt cider, wirre, ungefär som en krog
  fast större, bra.

  SvaraRadera