2009-09-06

Ölbloggarträff i Stockholm I

Bakifrån vänster och högerut: Jocke (Good Morning Beer Lovers), Mattias (Hirigalzkaröläventyr). Christian (Skumgardiner), Johan (Femkommanoll.tv), Einar


Jag kan ha svårt för namn och att koppla det till rätt person. Och folk tar ganska illa upp om de glöms bort eller blir felbenämnda. Efter att ha jobbat och surfat i trekvart gav jag upp. Men jag vågar inte heller berätta vilka jag inte vet vem det är. Identifiera er, tack. Tack till Tom för rätt namn.

Knappt har jag hunnit berätta klart om middagen med Garrett förrän det är dags för nästa ölarrangemang i Stockholm.

I mitten av juni fick jag ett mail från Jocke som har ölbloggen Good Morning Beer Lovers. Han höll på att dra igång en ölbloggarträff för stockholmarna och undrade om jag ville hänga på. Det ville jag. Åtskilligt av diskuterande och planerade (gratisverktyget Doodle var till stor hjälp) så hade det bestämts att vi skulle hålla till på Sorbon i Bromma, och att vi dels skulle ha en blindprovning, dels köra igenom ett urval av ställets rariteter.

Och det blev det. Jag kom vid sjutiden och möttes av fem glada ölvänner som delade en flaska Beer Here Lupulus, och senare fick vi in varsitt vinglas av husölet Sorbon X.

I blindprovningen fick vi sex olika öl, serverade av en flinande Afram (krögaren) som verkligen satte oss på prov. Vi tog en öl klockrent och en annan med viss tvekan. Det hela var jättesvårt och hur kul som helst. Trots våra gemensamt stora kunskaper fanns det uppenbarligen saker vi inte kände igen. Jag ska skriva mer om det här i en nära framtid.

Så blev det mat. Jag tog klassikern plankstek. Och den var klart godkänd utan att utmärka sig åt något håll. Intressant ton av grillkrydda i moset. Allt medan resten av krogen var engagerade i fotbollen på storbildsskärm.

Så kom kvällens clou. Vi hade för några veckor sedan fått en lista från Afram där han listade sina intressantaste öl, både på och utanför menyn. Så hade en omröstning skett och en handfull mycket intressanta, rara eller dyra öl (inklusivt eller) valdes ut som vi nu drack och gladdes åt. Recensioner av flera av dessa kommer, och korta omdömen om de andra.

Plötsligt var klockan ett och vi blev utkörda. Utanför stod vi en stund och snackade skit med krögaren innan vi försvann iväg åt olika håll.

Sorbon (stavningsprogrammet vill ha det till Förbön) var ett trevligt om än ljudligt ställe (not till ölbloggarträffarrangörer: Undvik kvällar och krogar som visar viktiga fotbollsmatcher) och ölen högintressant. Tyvärr blev den rätt fulla krogen och storbildsskärmen störande moment som jag kände hindrade lite av diskussionerna som jag hade sett fram emot. Och den massiva mängden spännande öl gjorde att det var mycket att göra hela tiden.

Så kvällen, som jag kände det, blev ”bara” lyckad och inte perfekt. Men jag anar att det kommer nya planer så småningom. Kanske till våren? Undrar om man kan dra ihop något på De Klomp och något hotell? Hm hmhmhm.

6 kommentarer:

 1. >>bara lyckad, inte perfekt.

  Hur menar du nu?!? Kung Zlatan som i en så viktig match räddar hela Sverige på övertid!

  ;-)

  SvaraRadera
 2. Vad synd då att den bara blev lyckad och inte perfekt. Du skulle ha varit med på ölbloggarträffen i Göteborg som vi hade i april, den var galet perfekt och mycket trevlig! Som grädde på moset den kvällen fick vi en längre pratstund med Dugge på Tre Små Rum.

  Hursomhelst lät det faktiskt som ni hade ganska trevligt ändå, och det vore kul att styra upp en större träff igen.

  Mer rapportering, tack! :)

  SvaraRadera
 3. De Klomp blir bra som nästa station. Kör bara inte mellan 1-20 november.

  SvaraRadera
 4. Haha, jo fotbollen är det ju inte fel på men kanske inte i kombination med ölbloggarträffen som sagt. Får bli att man kollar upp om fotboll spelas nästa träff! Kul att få träffa er alla iaf!

  SvaraRadera
 5. chrull: Det blir nog efter nyår om det blir något.

  SvaraRadera
 6. Sorbon har ett bra ölutbud, vilket är trevligt. Dock så är ju stämningen vilken kväll man väljer. Antingen så är det ganska lugnt och skönt eller så är det aningen livligare.
  Jag var där och drack en mikkeller black för ett tag sen, då var det perfekt. Bra stämning och mycket god öl.

  SvaraRadera