2009-09-25

250


Det har varit tyst här några dagar. Det beror på att jag var inbjuden att fira Guinness' 250-årsjubileum i Dublin. Det kommer mer om ölet, historien och en del från den intervju jag fick med bryggmästaren på St James Gate-bryggeriet senare.

3 kommentarer:

 1. Jag har en allmän fråga: varför står det alltid angivet på ölflaskor och -burkar att ölet innehåller kornmalt? Måste det varnas för, och i så fall varför?

  Har någon kännedom om detta?

  SvaraRadera
 2. @Oskar: Det finns något slags EU-regel om att även de varugrupper livsmedel som inte begöver fullständiga innehållsförteckningar (alkoholdrycker är en av dem) måste berätta om de innehåller något av ett antal substanser som kan ge allvarliga allergireaktioner.

  Kornmalt är en av dem.

  Däremot håller jag med någon bryggare jag pratade med om att texten är lite fel. ”Producerad med kornmalt” borde det stå.

  SvaraRadera
 3. Okej, då är jag med!

  Haha, ja faktiskt. Klumpar i ölet torde väl märkas.

  SvaraRadera