2009-09-27

Hoppin' Frog Mean Manalishi Double IPA

Egentligen skulle jag ju inte köpa något i mitt-i-månaden-släppet i augusti. Men så var jag ändå i kvarteren kring Regeringsgatan i Stockholm och… På måfå tog jag en flaska amerikansk DIPA, Mean Manalishi Double I.P.A. från Ohio-bryggeriet Hoppin' Frog på 8,2%.

Färgen är djupt röd-bärnsten. Det två fingrar höga skummet är ljust beige och lämnar fins skumrester på glaset när det sakta sjunker ner. Vätskan är i det närmaste klar.

Doften är mycket stark, mycket humlig och en del bitter: Smör, toffee, russin, blandad torkad frukt, bittra örter, aningar av äppelkart och rengöringsmedel. Väldigt ren doft trots komplexiteten med en massa inbjudande beska.

Smaken är… OoohohOhohohohoOOOOh så läcker! Smöriga maltiga söta smaker av småkakor, en robust och kraftfull bitterhet som ändå är elegant. En massa organiska smaker trängs i munnen: Russin, mogna äpplen, chokladtryffel, rosenvatten, rå potatis, söta mandlar, smörkola… Jag kan hålla på hur länge som helst! Eftersmaken är gräddig med en välgjord beska som ökar i avslutningen där det kompletteras med en värmande alkohol.

Kolsyran är frisk och medelstark, de små bubblorna är mjuka. Vätskan är medelmjuk.

Det här ni, det är en öl att bli kär i!

Betyg: 4,8. Tillgänglighet: Systembolagets mitt-i-månaden-nyheter augusti 2009, just nu finns 104 flaskor i butikerna. Pris: 129:00 för 650 ml.

4 kommentarer:

 1. Välskriven hyllning! Inte utan att jag blir lite sugen på att köpa mig en flaska...

  SvaraRadera
 2. Tusan också att jag inte fick tummarna loss och skaffade en...

  SvaraRadera
 3. Köpte en flaska vid släppet och blev störtförälskad även jag.
  Det enda jag kan gnälla på med min inkomst som student är priset.
  Men å andra sidan, om den hade kostad 20kr stycket hade jag inte fått plats med mat i kylskåpet ;)

  SvaraRadera