2009-08-19

Sigtuna Märzen

Jag har hört om att det kommit nytt folk till Sigtuna Brygghus, och deras DIPA var ju helt okej. Så nu när De Klomp fått in Sigtuna Märzen så… insisterade krögar-Take på att jag skulle prova ett glas. Han mumlade något mer som jag inte uppfattade. Huh?

När jag fått glaset, doftat och smakat insåg jag varför. Det här var inte alls bra, det var närmast tillbaka till de gamla vanliga skadade takterna.

Smaken dominerades av ojäst vört/kornsaft. Ungefär som en dålig alkoholfri öl. Småunderliga fruktiga smaker av melon och frukttabletter. Och mycket oren i smaken.

Nej, det här var inte bra. Efter att ha pratat lite med Tess i baren så stängdes kranen av.

Ack, trist.

Senare tillägg: Jag harnu fått veta att det där fatet var tappat i februari. Att jag fick smaka denna öl var för att få en åsikt om dess status. Ingenting från fatet såldes till "vanliga" kunder varken före eller efter mig.

1 kommentar:

  1. Jag har provat en gudomlig Märzen från Sigtuna. Finns på Sthlm Beer just nu ;-)

    SvaraRadera