2009-08-04

Fullers Summer Ale

Igår fick jag lite tid över efter fotbollen, så jag gick förbi Black Lion Inn för att kolla vad de hade på cask. Summer Ale från Fuller Smith & Turner var det som erbjöds. ”Pluggad för tre dagar sedan, öppnad igår” tror jag att jag hörde från bartendern.

Vätskan är nästan klar; färgen är klart gul-guld. Mycket litet skum som ändå lämnar lite skumrester på glaset.

Doften är somrig. Honung, apelsinmarmelad. Lite syrligt godis. Aningen kemisk, faktiskt.

Smaken domineras av en lemonad-citronsaft-liknande ton. Lite honungssötma, färska citroner och nyrivna citronskal. Torr och lätt kropp. Citron och sötma finns även i den rätt långa eftersmaken, som även bjuder på lite buljong och malt-karameller. Torrt slut.

Kolsyran är mycket lätt med små bubblor. Vätskan är lätt och ger en aningen torr känsla i munnen.

Jo, jag vet att den här innehåller en del vete och att den humlats sent. Men ändå… Jag får en liten känsla att det inte var så här den egentligen är tänkt att smaka. Inte alls dålig, snarare… Underlig. Jag skulle inte taget en till.

Betyg: 3,3. Tillgänglighet: Cask på krogen. Pris: 68:00 för cirka 500 ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar