2009-08-14

Löst prat från OT

Lite kompletteringar till de tidigare inläggen om onsdagens besök på OT.

De hade ingen kriek som min sambo var sugen på. Ack ack.

Alla tre real-ale casken var igång. Jag fick ett provglas av Ocean Wheaten Summer Ale, men den gillade jag inte alls. Det var liksom för mycket smaker som slogs med varandra och stack ut åt alla håll. Kanske den vunnit på ett större glas, men min tid var begränsad.

Den tredje cask-ölen valde sambon: Dark Star Hylder Blonde, en engelsk blond ale kryddad med fläderblommor. Jag tyckte den kandes aningen grumlig i smaken, kanske de söta blommorna inte fått tillräckligt med humle att samsas med? Sambon tyckte ”Den smakade precis som en fläderblomsaft som börjat jäsa.”.

Och så, just när jag skulle gå, insåg jag att de hade Stone Ruination IPA på liten flaska. Min favorit-humle-explosion. Håhå jaja. Undrar vad de ska ha för den på privatimport… Eller har jag inte tillräckligt med öl hemma? Kanske skulle man be De Klomp att ta hem lite?

Och så såg jag en kille vid baren noggrant föra anteckningar över ölen han drack. Ser jag också ut sådär smått introvert fånig? Jag får väl bjuda på det i så fall. (mina ursäkter om du vid baren läser det här)

8 kommentarer:

 1. Min import av Ruination från i maj/juni gick på 37:50/flaska. Med tanke på att man inte dricker så många i stöten var det lätt värt det, jag blir lycklig varje gång jag tittar i kylskåpet.

  SvaraRadera
 2. Introvert fånig?

  Troligen en, till synes, ganska normal ölälskare hahaha!!!

  SvaraRadera
 3. Visst ser vi lite knepiga ut när vi drar fram en penna och börjar anteckna på medhavt papper eller lämplig servett. När dessutom kameran kommer fram och man börjar brottas med ljusförhållandena, ja då brukar man få lite blickar.

  SvaraRadera
 4. Kanske man skulle spela in sina tasting notes på telefonen eller dylikt men det ser iofs märkligt ut när någon sitter och pratar för sig själv så det kanske inte är någon bra lösning.

  SvaraRadera
 5. 37 kr flaskan senast jag frågade för några veckor sedan.

  SvaraRadera
 6. 37 spänn flaskan för Ruination? Oj! Jag har funderat på att kolla upp priset, men detta var ju mycket billigare än vad jag föreställt mig, det får nog bli en liten import :)

  SvaraRadera
 7. Det är inte bara priset, det gäller ju att göra sig av med flaskorna när de är på topp. I alla fall för mig är inte Ruination IPA någon ”vardagsöl”.

  SvaraRadera
 8. Dessutom är det 24 flaskor i en låda. (* 24 37) är 888:-. En del pengar.

  SvaraRadera