2008-02-22

Warriors of the Wasteland

Warriooooors
of the Wastelands
skreks formligen ut av Holly Johnson, ackompanjerad av en synth-ackormatta som enbart Trevor Horn borde varit kapabel till.

Fast det var det inte. Den andra singeln från Frankie Goes To Hollywood-albumet Liverpool producerades av Stephen Lipson.

Jaha?

Jo, det är precis det utropet och den synth-mattan som fyller mitt huvud så fort jag tänker på ölen jag just nu dricker, Warrior IPA från Left Hand.

Den drack jag just till en hemlagad het wok (fräs olja och röd currypasta, i med kycklingfilébitar, töm pannan, fräs mer curry, i med wokgrönsaker. Avsluta med kokosmjölk och nudlar), och jag verifierade ännu en gång att stark mat passar perfekt till välhumlad amerikansk ale.

Jag har redan recenserat den här ölen en gång, och den har inte blivit sämre sedan dess. Tvätrom nu när jag har rätt förväntningar är den riktigt, riktigt god.

För den intresserade kan nämnas att Warrior inte är så krigiskt som det låter; det är en amerikansk humlesort med mycket rejäl bitterhet ("hög alfa") samt citrus och kryddighet. Det är om jag fattat det rätt den enda humlesorten i det här ölet.

3 kommentarer:

 1. SHIT!
  Tog de 180 spänn för den på krogen? Ojoj. Det var dyrt. Har ett par hemma som jag inte testat än. Drack en förra året minns jag, på Delirium. Minns dock inte priset.

  SvaraRadera
 2. God öl, provade en i helgen. Som jag förstod det humlar de till viss del med färsk warrior-humle. Vilket ju inte är helt vanligt.

  SvaraRadera
 3. Drack en igår i min ensamhet medan tjejen är i danmark. Har tre kvar så hon får nog chansen att testa en hon också... Riktigt god!

  SvaraRadera