2008-02-11

Odin Pilsner 2,8%

En öl framtagen av Danish Interbrew (ett alias för Royal Unibrew som de använder när de gör öl för Coop) och bryggd av Spendrups: Odin Pilsner 2,8% är inhouse-ölen de tillverkar speciellt för Coop (har ni tänkt på att varken Hemköp, ICA eller Coop har folköl med eget märke?). Billig, ett sexpack 50 cl brukar gå loss på 15-17 kronor plus pant. Jag brukar ha lite hemma (eller ICAs motsvarighet) till mat och törstsläckning.

Färgen är blekt guld, det höga vita skummet faller ner till en luftig vit fingertjock skumkrona. Nästan inga skumrester på glaset.

Doften är jästig med lite sötma och mineraler.

Smaken är lätt: Lite jästig malt, antydningar till papper och skolkrita. Kroppen är mycket svag. Eftersmaken lägger över detta på lite surhet som väl är tänkt att imitera bitterhumle.

Kolsyran är medelstark, lite små bubblor. Vätskan är vattnig.

Tja... Man får väl vad man förtjänar. Den här förtjänade betygen 2,2 eller D.

Men kolla på bilden. Jämför med den på förra recensionen som jag tog i veckan med den här som fotades (och behandlades) sommaren 2005. Visst har jag gjort en del framsteg?

Soundtrack: Dag Vag "Kinesiska Muren" (1981), Dusty Springfield "If You Go Away" (1967)

5 kommentarer:

 1. Upptäckte Odin 3,5% på COOP förra vecka. Ligger och konkurrerar bland dom bästa folkölen.

  SvaraRadera
 2. En kall Odin 2,8 är en ruskigt bra öl för sina 6kr per liter.

  SvaraRadera
 3. Helt klart en av den bästa 2.8:orna!

  SvaraRadera
 4. Faktiskt en av de allra mest prisvärda lätt-folkisarna på marknaden! Coop Forum tar i dagsläget 19:50+pant för en sexpack, vilket får anses särdeles billigt. Bra beska, fint skum, ingen äcklig sötma (de som vill ha sötma kan väl inhandla läskeblask?), samt en gyllengul kulör. Finns egentligen bara Carlsberg 2.8% som är snäppet vassare, men då liras det i en helt annan pris-liga...

  SvaraRadera