2008-02-12

Åbro Femkommatvåan

Jag undrar vem som designat den här burken egentligen? Speciellt de två illrarna (eller vad det är) där den ena har mössa fascinerar mig... Åbro Femkommatvåan.

Färgen är medelgul, det två fingrar tjocka skummet är vitt och luftigt. En del skumrester på glaset.

Doften är lite maltig, aningen torr med lite humle. Inte speciellt komplex men ändå hyfsad.

Smaken är mild, nästan vek. Lite söt malt med knappt märkbara antydningar till smör och färska örter. Eftersmaken är en aning bitter med smaker som grönsaker, en tunn örtsmak och en svag aning av nötter. Avslutningen är lite syrlig.

Kolsyran är medel till stark; små skarpa bubblor i massor. Vätskan är lite mjuk.

En budgetöl. Inte den billigaste eller sämsta jag druckit, men ändå... Den får betyget C+ 3,05 av mig.

Som jag tidigare nämnt kan den mycket uppmärksamma läsaren se en linje de senaste dagarna. Och detta inte utan anledning; jag tror att jag med den här recensionen druckit och recenserat alla de starköl som Åbro just nu tillverkar!

2 kommentarer:

  1. Tja. Jag heter Jessica och såg att du, liksom jag, undrar över de två djuren i hörnet på femkommatvåan. Jag ringde Åbro och fick reda på att det faktiskt var uttrar eftersom de är smålands landskapsdjur. De hade inget bra svar på mössfrågan däremot. Har du hittat något?

    SvaraRadera
  2. Varför har bara en partymössa?/Alexander

    SvaraRadera