2008-02-26

Stiltje

Så sitter man här, utan mycket till ork eller inspiration... Dumma virus.

Om man i alla fall skulle ta sig en öl? Jag traskar till skafferiet. Inget svagare än 7,5%. Nä, det orkar jag inte med.

Händer det något i ölvärlden som man kan rapportera om? Ölfrämjandet noterar att ansökningsavgifterna som Folkhälsoinstitutet tar ut av importörer och bryggerier ska tas bort. Tja... Det är väl principiellt rätt, men kan knappast ha varit det största hindret för de hugade?

Amerikanska BrewBlog då? De noterar att Bud Light Lime (ännu ej i produktion) kommer att ha 20% mer kolhydrater än Miller Chill. Jaha... Det känns ju måttligt spännande.

Händer det något på BeerAdvocate-forumen då? "Varför säljer folk Sam Adams på eBay?", "Finns det några bra pubar i Paris?", "Vilka rocklåtar nämner craft beer i texterna?".

Bryggeriernas hemsidor? Spendrups ökade försäljningen på Systembolaget med 79% under 2007 jämfört med 2006. Där ser man. Carlsberg Sverige lanserar i nästa vecka Eriksbergs Påsköl "...rik smak och fyllig arom.". Åbro ska sponsra speedwaylaget Dackarna. Jahapp.

Småbryggerierna då? Det enda hyfsat nya jag hittar är att Dugges ska under våren hälla upp sina mer eller mindre amerikanska India Pale Ale på flaska. Först ut blir Bollox! (som jag ännu inte druckit).

De andra ölbloggarna jag följer? Mnjae. Ingen stor action där heller. (se dem i högerspalten)

Soundtrack: Scotch "Penguins' Invasion" (1983), the Beatles "Hallelujah, I Love Her So" (1960), Otis Redding "I Can't Turn You Lose" (1968), Monica Zetterlund "Lill-Klas" (1963), Judas Priest "Breaking the Law" (1980), Stonefunkers "Wake Up!" (1993), Melissa Etheridge "It's For You"(1992)

3 kommentarer:

 1. Jag var för första gången på Monks Café i måndags. Måste säga att jag är riktigt besviken. Iofs är jag ingen belg-älskare, så då kanske stället inte är rätt för mig. Men i övrigt - inga vidare roliga saker på fat, och det som fanns var dyrt. Frågade efter lite roliga IPOR men de hade inget som intresserade mig. Det blev en.. (har för tillfället glömt bort) brittisk IPA som hette något på B.. på 5%. Vi gick efter en dryg halvtimme. Vart ska man gå i Sthlm??

  Shit va the Rover i Götet håller hög klass. Iallafall om man älskar Svenska Microbryggerier samt en del amerikanska. Har du vart där?

  SvaraRadera
 2. Jodå, jag har varit hos Rover. Fast det var ett tag sedan - december 2004. Det vill säga exakt samtidigt som de renoverade cask-anläggningen.

  Ställen du borde gilla i Stockholm: Oliver Twist (amerikansk öl). Glenfiddish Warehouse (svenska mikrobryggerier på fat), Tegnérs Gömställe (svenska mikrobryggerier på flaska).

  SvaraRadera
 3. aaaaaaaaaaaaaaaahhhh! asså, jag VISSTE att det var ett ställe jag hade glömt! när jag väl var i sthlm i måndags kände jag att jag nästan borde ringa dig och fråga för jag kom bara på akkurat och monks. det var ju självklart oliver twist jag borde besökt, men hade helt glömt bort det ställe!

  balle!

  SvaraRadera