2008-02-10

Åbro Sjukommatvåan

Det här ölet verkar enligt mina erfarenheter mest drickas av folk som vill bli fulla snabbt... Som en efterföljare till Åbro-storsäljaren (#5 i december 2007) Femkommatvåan kom snart den extra starka Sjukommatvåan, givetvis är det en ljus stark lager på 7,2%.

Färgen på vätskan är ljust guld. Det stora fasta skummet är vitt och luftigt, det lämnar inga rester på glaset.

Doften har de för stilen typiska tonerna av mandel och marsipan och alkohol (tänk okryddat brännvin). Lukten är överlag lite konstgjord och aningen unken.

Smaken är rätt lätt, det är bara alkoholhalten den har gemensam med ett bra bocköl. Toner av marsipan, vitt bröd och lite alkohol. Smaken är även den lite unken, lite som en fuktig källare. Eftermaken går i samma stil med tillägg av lite förströdd beska.

Kolsyran är mild, vätskan tjock och nästan klibbig.

Dålig, men inte rakt igenom otäck. Betyg: D eller 2,25.

Soundtrack: Schlagerfestivalen

4 kommentarer:

 1. med andra ord ett öl värdigt en melodifestival!

  SvaraRadera
 2. Undrar vad som händer med en sån här om man lagrar den några år??(fast kanske flaskvarianten då)

  Jag är föga kunnig inom lagringsområdet. Men jag vet att alkohol i rätt stora mängder ofta passar lagring. Skulle hursomhelst va ett ganska billigt och udda knep att pröva om man har gott om plats som jag...

  SvaraRadera
 3. Klaas: Intressant fråga faktiskt.

  SvaraRadera
 4. intressant om än något bisarr idé att lagra ett sånt här riktigt a-lagaröl. innehåller ett sånt här öl ngt annat än malt humle jäst o vatten? i sånt fall maskerar dom ju alkoholen rätt fint. lite sötning skulle kanske hjälpa lagringen annars.. kanske blir till att prova på skojj nångång

  SvaraRadera