2008-02-12

Åbrosummering

Åbro ja... Vad tyckte jag nu om deras öl?

Jag kan ju börja med att påpeka att jag var student i Linköping under mitten av nittiotalet, där Åbro i stort sett hade monopol på ölmarknaden. Vilket gjorde att man utsattes för flera av deras mindre lyckade brygder som mellanölet Anno 1965 och den "amerikanska" lagern River. Hu.

Mina favoriter på den tiden var Original Mellanöl eller Bayersk, båda på fat. Det kunde man dricka. Lite trist att den så svenska rödaktiga wienerlager-typen Bayersk försvinner allteftersom.

Topp tre enligt mina recensioner som spänner över de senaste fyra åren:

1. Bryggmästarens Påsköl (3,9)
2. Arton56 3,5%, Småland 5,6% (båda 3,7)

Och så anti-topp tre:

1. Anderssons Extra 7,2% (1,55)
2. Sommaröl (1,8)
3. Småland 3,5% (1,9)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar