2016-10-31

Brewski Mango DIPA

Helsingborgsbryggeriet Brewski var tidigare i år med på Copenhagen Beer Celebration (som numera går under namnet Mikkeller Beer Celebration och hålls i såväl Köpenhamn som Boston) och för det tillfället så bryggde de en DIPA med Mango på 8 % som logiskt nog döptes till Mango DIPA.

 Färgen är gul-orange, vätskan oklar. Det två fingrar höga skummet är vitt och luftigt, och det försvinner iväg snabbt utan att lämna mycket rester efter sig.

Doften är sträv med anonyma beska örter och citrus-innerskal. Aningar av rengöringsmedel och mango.

Smaken startar med en påtaglig konstgjord sötma. Förbipasserande exotiska frukter och het alkohol. Den inledande beskan lugnar ner sig, liksom alkoholen och ger plats för mangojuice, mogna bananer och plommon. Lätt till medelstor kropp. Eftersmaken är mindre tunn än vad jag upplevde början med exotisk frukt, sträv beska och gräddig-fruktig sötma. Mangosmaken är tydlig i det långa slutet.

Kolsyran är lätt, de få medelstora bubblorna är friska och långlivade. Vätskan är mätt men på samma gång småkladdig.

Jag gillade inte den här. Eller, snarare, jag begrep den inte. Konstigt tunn, vass sötma och inte alls så mycket frukt som jag vant vid från Brewski-ölen.

Betyg: 2,9. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 2 september 2016 (lagerstatus). Pris: 49:90 för 330 ml. Bäst före: 17-08-2017 (batch B1).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar