2016-10-06

Koff APA

Olvi APA fick 3,3 i betyg (recension). Hur fungerar då deras huvudsakliga konkurrents variant på temat? Koff APA från Koff ligger på 4,5 % och är en amerikansk pale ale.

Färgen är ljust guld; vätskan är klar. Det två fingrar höga skummet är vitt och kompakt, och det sjunker sakta till ett tjockt lock lämnandes lite rester på glaset.

Doften är tydligt humlig med citrusskal, grapefrukt och limejuice. Något tjock sötma med franskbröd, kokos och toffee.

Smaken är besk med fullkorns-toast och knäck. Citrusskal, grapefruktjuice och lite mandariner. Aningar av gummi och apelsingodis. Tunn kropp. Eftersmaken har mindre beska med toner av franskbröd, smördegskakor och en aning av kokt kött. Det korta slutet är sött och fruktigt.

Kolsyran är medelstor, de små bubblorna är kortlivade. Vätskan är lätt och medelmjuk.

Jodå, humlen är bra, men kroppen på tok för tunn.

Betyg: 3,07. Tillgänglighet: Finska dagligvarubutiker. Pris: 1:85 € för 330 ml (den här burken köpt i Mathishallen). Bäst före: 04·08·2017.

1 kommentar:

  1. Har ingen direkt koll på hur stora de finska storbryggerierna är, men det verkar ju som att de (och även danskarna??) satsar en del på storskalig produktion av "finöl" dvs prisvärd ipa, apa och liknande. Är det systembolaget som gör att inte vi inte har en "billig" pripps dipa eller norrlands apa här hemma? Eller är det bryggerierna själva som tjänar mer pengar på att fortsätta lägga över den produktionen på sina "experimentavdelningar" och andra hittepåbryggerier trots att de använder samma bryggverk?!

    SvaraRadera