2016-10-22

Omnipollo Bianca Blueberry Lassi Gose

Bild: Omnipollo.
Andra ölen i Omnipollos serie med frukt-gose på 3,5 % är smaksatt med havssalt och blåbär, samt humlad med Mosaic: Bianca Blueberry Lassi Gose (den andra är Bianca Raspbery Lassi Gose (recension).

Färgen är djupt varmt lila-röd, vätskan är klar. Det luftiga fingertjocka skummet är rosa-lila, och det sjunker ner till några få bubblor utan att lämna nägra rester på glaset.

Doften är något syrlig med tydliga toner av nyplockade omogna blåbär och en aning saltvatten. Strävt syrliga toner av torr äppelcider, hallon och gröna vindruvor.

Smaken startar sur-syrligt med passerande toner av blåbär, både europeiska och amerikanska, salt havsvatten, omogna röda bär och syrligt fuktgodis. Lätt balanserande ren sötma, lätt till medelstor kropp. Växande salt och något sträva omogna frukter och bär i eftersmaken liksom saltvatten, blåbär, nypon och blåbärs-tuggummi. Det långa slutet har smaker av färska blåbär/hallon/enbär och en aning saltlakrits.

Kolsyran är mild, trots att det finns många små friska bubblor. Vätskan är lätt och ganska så sträv.

Väldigt långt borta från en stor stark. Men samtidigt en väldigt uppfriskande och fruktig variant av gose. Trevligt!

Betyg: 4,17. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln. Pris: 34:90 för 330 ml (denna flaska köpt på ICA Kvantum Signalen). Bäst före:2017-04-01.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar