2016-10-23

Evil Twin Modern IPA

AIPA. Köpte den här i lördags och tänkte för en gångs skull försöka dricka den utan att först ha glömt bort den för länge i skafferiet… Modern IPA är en kompanjon till Evil Twins Retro IPA. Den senare är ett försök att göra en AIPA som de var 1985, den jag dricker ska vara som de trendigaste juice-Vermont-IPA är 2016. 6 %.

Färgen är guld, vätskan är dimmig. Det fyra fingrar höga skummet är varmvitt och kompakt, och det sjunker sakta ner lämnades tjocka rester på glaset.

Doften är besk-söt med massor av citrus-juice och -skal. Mango, banan, bittermandel och apelsinmarmelad. Lite ren alkohol. Frisk och balanserad.

Smaken är fruktig med ren sötma, växande juiceiga citrustoner: Apelsin, grapefrukt, mango, pomerans och mogna persikor. Den har mycket mindre beska än jag väntat mig. En viss strävhet av grapefrukt-innerskal. Medelstor kropp. Eftersmaken har en långsamt växande beska, lite passerande alkohol, det vita av citrusskal, gröna bananer och franskbröd. Avslutningen är parfymerad med fruktig med viss beska, banangodis och en aning bagerijäst.

Kolsyran är mjuk, de små bubblorna är lätta och kortlivade. Vätskan är mjuk.

En lättdrucken och fruktig ”Vermont IPA” som de ska vara – just nu. Men jag saknar ändå en hel del beska.

Betyg: 3,54. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 10 oktober 2016 (lagerstatus). Pris: 36:20 för 355 ml. Bäst före: 2017-12-26 (batch #005).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar