2016-10-16

Öppen ölprovning - Göteborg


Gårdagens ölprovnig på De Klomp gick på geografiskt tema: Göteborg. Omkring 40 gäster dök upp idag, en positiv överraskning för oss! Ett extra stort tack till Petter som lyckades bråka ihop en fatkoppling tillräckligt för att vi kunde köra provningen som planerat.

Så jag inledde arrangemanget med en obligatoriska göteborgvitsen. Bra att ha det undanstökat… Därefter gick vi in på öl och mer prat från mig.
  1. Electric Nurse Winter Brown Ale kom till förra årets julölssläpp. Då som nu en välgjord balanserad maltig brown ale.
  2. Popples Fatserie 001 Mosaic IPA var egentligen tänkt som en engångsbrygd, men visade sig vara så god och populär att den nu återkommit. Massor av fruktsallad och apelsinnektar i denna AIPA!
  3. Rådanäs India Pale Ale är en av bryggeriets storsäljare, och betydligt blommigare och maltigare än Poppels-ölen.
  4. Ocean Göteborgsporter är en av bryggeriets, och stadens, klassiska öl. Mustigt torr och rejält rostad. Någon av gästerna tyckte den var något tunn. Jag förstår synpunkten men höll inte med. 
  5. All In Big Blind fick representera DIPA-stilen, och gjorde det fint med en tung ren maltbas och en tydlig beska som drog åt citrus-gummi-hållet. 
  6. Dugges / Omnipollo Anagram blev en värdig avslutning: En enorm öl med digistivekex, vanilj, blåbär och en rostad malt som lömskt lurade i bakgrunden.
Det är bara att konstatera att det händer enormt mycket i ölvärlden i Göteborg just nu. Handuppräckningen var ojämn och vanns med viss marginal av Anagram.

Nästa veckas provning håller sig även den med en geografisk avgränsning: Danmark. 22 oktober 2016 15:00!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar